2009-02-22

Fredag 20 februari bakat semlor!!!











I dag bakade jag och min syster med kidsen jo det blev Semlor på Gi viss och ja de är mycket goda och inte så stora heller.
Recept om någon blir sugen ;)
recept på Berts GI - semla till 16 stycken behöver du ;)
50 g jäst
3 dl havremjölk eller sojamjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsmjöl av dinkel
honung efter tycke ca 1 msk
1 tsk kardemumma ( kan uteslutas om man vill eller bara hälften så mycket)
75 g smör
1 ägg till pensling
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Rulla ut bullarna, lägg på plåt jäs ca 30 minuter till
ugnen 225 grader
Pensla bullarna in i ugnen gräddas ca 10 minuter.
Fyllning:
100g sötmandel
honung eller agavesirap efter tycke
Inkromet av bullen
3/4 dl grädde
florsocker på locket
Eller:
Mandelmassa
Vispad grädde
Florsocker på locket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar